Auktionen avslutas

Torsdag, 2020-08-20 15:00

Auktionen avslutad

Har du några frågor om objektet?

Roger Henriksson

Fastighet Vandrarhem/Företagspark Junselevägen 22 Bredbyn

 • 698272
 • 89530 Bredbyn
 • Sverige
Info Frakt Visning Utlämning Auktionstyp
Adress Junselevägen 22 Bredbyn
Byggnadsår 1956

Fastighet Vandrarhem/Företagspark Junselevägen 22 Bredbyn

 • TOTAL YTA

  2600 m

 • Yta - Bostad, Antal: 5, Area: 159

 • Yta - Rum, Antal: 49, Area: 1 041

 • Yta - Övrigt 2, Area: 1 400 

 • Yta - Tomtarea: 14 790 

BYGGNAD: Byggnadstyp: 2 plan, med källare

Byggår: 1956

Bredbyn gård byggdes cirka 1956 och var intern skola .

Har varit olika verksamheter i byggnaden sen dess . Sist har det varit asylboende mellan 2016- 2018 därefter så byggnaden är godkänd för ett sånt verksamhet som kräver vissa godkända åtgärder typ brandlarm . Brand dokumentation . Brand dörrar och andra krav som myndigheterna kräver . Det går även att använda den som hotell eller vandrarhem .
Bredbyn är största byn i Örnsköldsvik kommun . Västernorrlands län . Cirla 4 mil från staden Örnsköldsvik. Här finns det bra  bussanslutning samt vårdcentral . Bank. Ica. Konsum .och olika service  butiker samt en av polar bröds största fabriker .mark area 15000 kvm 
Byggnaden bo area är cirka 2000kvm och fördelat på tre våningar  en källarvåning och två våningar med rum cirka 50 rum i olika storlekar från 13 kvm till 28 kvm . Byggnaden är tre kantig en mittbyggnad och två flyglar. i mittbyggnaden ligger ett godkänt  restaurang kök samt matsal som rymmer cirka 70 personer samt två gemensamma utrymmen som går även att använda som matsalar ifall det behövs.
Vänster flygel finns det en källare med olika rum som används för lager och snickeriverkstad . I de två våningar ovanför källaren är det rum med olika storlekar . Vissa rum har egen toalett .annars finns det gemensamma toaletter och dusch .

 
Höger flygel . I källaren ligger panrummet  samt tvätt rummet mm. De andra två våningarana är det rum för boende. 
Under restaurangen och matsalarna finns det också stora utrymme som lager och för i tiden användes en del som bibliotek och tränings utrymme .
Möjligheter . Det går att satsa på vandrarhem och hyra ut rum för en kväll eller korttids boende samt långtids boende .
Det går även att dela byggnaden och använda en flygel som företagspark med tillhörande utrymme och den andra flygel som boende .
Det är möjligt att hyra ut till företag som bygger i området och behöver övernattning platser för sina personal .
Under sommaren så hyr vi ut till företag som hämtar bärplockare från Thailand vilket ger intäkter mellan 500 tusen till 950 tusen  årligen för nio veckors period . 
Det går att ha cirka 160 till 180 bäddar med vånings sängar .
Fastigheten säljs i befintligt skick  utan inventarier.  Det går att komma överens om inventarierna i en separat överenskommelse .

Beskrivning: Vån.1. Mellandel: Entré - marmorgolv, allrum, matsal, kök - välutrustat med golvklinker och kakel, med mycket na maskiner, mathiss till matkv, lastbrygga vid bakre köksentré, konferenslokal med podie. Källarvån: Dusch, wc, omklädning, förråd, förråd, stor gillestuga med öppenspis delningsbar i 3 delar, bibliotek, dusch- och bastuavdelning, snickeriverkstad och målerirum, rum för hobby m m, rökrum, mötesrum/konferensrum, pannrum och tankrum, tvättstuga med 8 st tvättmaskiner och 3 st torktumlare. Flygel norr: Vån.1. 1 st lgh om 2 r & kök med wc och bad, 3 st lgh om 1 rum & wc, 22 st 1 rum, 2 st dusch och omklädning. Vind: Andaktsrum och vindsförråd. Flygel söder: Vån.1 och 2. 2 st dusch och omklädning, 3 st rum med wc, 23 st rum, 1 st lgh om 2 rum & kök med wc och dusch. Vind: Andaktsrum och vindsförråd.

Grund: Gjuten kv

Stomme: Tegel och betong

Bjälklag: Betong

Fasad: Tegel

Tak: Tegel

Utv.plåtarbeten: Målad plåt

Hängrännor: Målad plåt

Fönstertyp: 2-glas

Ventilation: Mekanisk ventilation

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning: Ytjordvärme med 3 st värmepumpar & 1 st oljepanna, sep vvber

Larm: Finns

Driftskostnader ca 300.000 kr/år

 • Buden är bindande och serviceavgiften debiteras på alla objekt. Objektet säljes i befintligt skick och är endast enklare beskrivet, EJ TESTAT av auktionsfirman om inget annat sägs i objektsbeskrivningen. Objektsbeskrivningen är framtagen efter bästa möjliga förmåga men är ej bindande i detalj.
  OBS! Eventuell pall och palltillbehör som syns på bilden ingår ej i objektet om detta inte är angett i beskrivningen.

Frakt ej möjlig på detta objekt

Lördag 15 Augusti 2020 12:00 - 14:00

junselevägen 22 Bredbyn, Sverige

Visning är Lördagen den 2 Maj emellan kl. 12.00-14.00

Pga. av rådande omständigheter så skall alla visningar förbokas med värderingsman Roger 0728-873535. roger.henriksson@ps.com, vi kommer då att ge respektive intressent en privat visning av fastigheten om 30 minuter.

 

junselevägen 22 Bredbyn, Sverige

Tillträdelse av fatigheten sker inom 30 dagar efter överenskommelse. Vid köp av fast egendom måste tillträdelse sammanträde göras med av PS förordnad fastighetsmäklare innan fastigheten försäljningen är klar.

Vid ev frågor kontakta handläggaren Roger Henriksson

roger.henriksson@ps.se tfn 0728-873535

 

 • Med anledning av Coronaviruset vill vi understryka att man fortfarande är ansvarig över att ens inropade objekt hämtas upp på utsatt tid även om man inte själv kan komma.

  Betalning skall vara oss tillhanda innan utlämning kan ske så betala i god tid. Betalningskvittens från bank och fakturauppgifter skall medtagas vid utlämningstillfället. 
  Köparen skall själv på utsatt tid ombesörja hämtning, ev. nedmontering / emballering av objektet.

  OBS! Eventuell pall och palltillbehör som syns på bilden ingår ej i objektet om detta inte är angett i beskrivningen.

Avyttring

Avyttring innebär att en uppdragsgivare har gods de önskar sälja. Det kan t ex vara ett förråd/lager som behövs tömmas, eller att bolaget har strukturerat om och inte behöver kontorsplatser/utrustning/mm längre. Detta skiljer sig från en konkursförsäljning då det är en frivillig försäljning.