Nyheter

2019-11-08

Anbudsunderlag - Mobil robot framtagen för gipsmontage

Mobil robot framtagen för gipsmontage

Systemet har fungerat som prototyp för autonom montering av gipsskivor i byggmiljö.

Prototypen är fullt batteriidriven med litiumjon-celler och har en drifttid på 4 timmar montering. Batteritiden förlängs avsevärt om kompressordrift begränsas. Via den inbyggda invertern laddas batterierna med hjälp av en 16a-handske.

Roboten förflyttas av en driven plattform med fyra självständiga omnidirektionella hjul. Det möjliggör att systemet kan röra sig i alla riktningar och på så sätt navigera i trängre områden.

En robotarm (ABB IRB 4600) finns monterad på systemet. Med det tillhörande gripdonet kan material upp till 40 kg lyftas och placeras.

För infästning finns en tryckluftsmatad skruvdragare från Deprag. Skruvdragaren och vibrationsmataren är nu byggd för gipsskruv men kan modifieras för andra skruvsorter.

Till systemet finns mjukvara och protokoll implementerade för kontroll av hårdvara.

Kontakta ansvarig handläggare Niklas Strååt på telefon 010- 475 91 69 eller niklas.straat@ps.se för ytterligare information och anbudsunderlag. Fri prövningsrätt förbehålls liksom rätten att sälja tillgångarna under pågående anbudsförfarande. Visning efter överenskommelse. Skriftliga anbud ska vara ansvarig handläggare tillhanda senast torsdag den 14 november, kl 12.00.

 • 2020-05-28
  Vi söker lagerarbetare till Svenljunga

  Vill du utvecklas som Lagerarbetare i ett värderingsstyrt, entreprenörsdrivet företag med medarbetarna i fokus? Välkommen till oss på PS Auction! Vi söker dig som är nyfiken på auktionsbranschen och vill arbeta med varierande uppgifter i ett starkt team! Läs mer

 • 2020-05-22
  Avyttring memorabilia, inredning och tavlor

  Avyttring av Sveriges största samling av automobilia, flygplansmodeller, relief tavlor, tåg, vagnar, pubutsmyckningar, spelautomater, varuautomater och enarmade banditer. 1000-tals unika objekt inköpta de senaste 40 åren i framförallt England och Frankrike. Läs mer

 • 2020-05-07
  Anbudsunderlag Kalas Kompaniet i Norrort AB, 556586-6398

  Konkursboet för Kalas Kompaniet i Norrort AB, 556586-6398 inbjuder till anbudsförfarande. Bolaget har bedrivit verksamhet inom försäljning av party, maskerad och skämtartiklar. Bolaget har en fysisk butik i Täby Centrum, samt en onlinebutik. Läs mer