Nyheter

2019-11-08

Anbudsunderlag - Mobil robot framtagen för gipsmontage

Mobil robot framtagen för gipsmontage

Systemet har fungerat som prototyp för autonom montering av gipsskivor i byggmiljö.

Prototypen är fullt batteriidriven med litiumjon-celler och har en drifttid på 4 timmar montering. Batteritiden förlängs avsevärt om kompressordrift begränsas. Via den inbyggda invertern laddas batterierna med hjälp av en 16a-handske.

Roboten förflyttas av en driven plattform med fyra självständiga omnidirektionella hjul. Det möjliggör att systemet kan röra sig i alla riktningar och på så sätt navigera i trängre områden.

En robotarm (ABB IRB 4600) finns monterad på systemet. Med det tillhörande gripdonet kan material upp till 40 kg lyftas och placeras.

För infästning finns en tryckluftsmatad skruvdragare från Deprag. Skruvdragaren och vibrationsmataren är nu byggd för gipsskruv men kan modifieras för andra skruvsorter.

Till systemet finns mjukvara och protokoll implementerade för kontroll av hårdvara.

Kontakta ansvarig handläggare Niklas Strååt på telefon 010- 475 91 69 eller niklas.straat@ps.se för ytterligare information och anbudsunderlag. Fri prövningsrätt förbehålls liksom rätten att sälja tillgångarna under pågående anbudsförfarande. Visning efter överenskommelse. Skriftliga anbud ska vara ansvarig handläggare tillhanda senast torsdag den 14 november, kl 12.00.