Kundtjänst håller stängt från  kl.12 den 20 juni pga midsommar och öppnar igen kl.9 på måndag 24 juni

Trevlig midsommar!

Budgivningen

Du kan välja mellan tre (3) olika budgivningsstrategier: Klassisk, Bekväm eller Aktiv

  • Klassisk: Ditt bud sköts helautomatiskt av systemet oberoende av reservationspris. Målet är alltid ett bud strax över närmaste konkurrent men inte mer. Budfunktionen lägger automatiskt bud åt dig upp till ditt maxbelopp. Minimumintervallerna varierar mellan auktionsobjekt. 
  • Bekväm: Fungerar som ett klassiskt bud med den stora skillnaden att algoritmen tar hänsyn till både budgivare samt reservationspris. Bra om du vet att du bjuder högt och vill slippa småbudandet under reservationspris.
  • Aktiv: Budet blir det du lägger och är helt manuellt. Bra att använda när du vill lägga in en smash och ta hem budgivningen, men kräver övervakning eftersom andras autobud kan ligga högre än ditt direktbud.

Alla bud är kostnadsfria men bindande.
Om ett maxbud uppnås så skickas ett mejl till budgivaren som lade det, dock skickas inga mejl då man blivit överbjuden 
Om du lägger ett bud som är samma som en annan budgivares maxbud kommer ditt bud sänkas med en (1) krona och den andra budgivarens maxbud kommer bli det gällande budet.

Nedan beskrivs ett klassiskt scenario:


Nedan beskrivs ett bekvämt scenario:

Nedan beskrivs ett aktivt scenario:

Om två budgivare lägger samma bud vinner den budgivare vars bud registrerades först. I budhistoriken visas då det senaste inkomna budet -1 kr.

När ett maxbud har uppnåtts så skickas ett mejl till budgivaren som informerar denna om detta. OBS! Det skickas inga mejl när man blir överbjuden, bara när maxbud har uppnåtts.

Sluttid
Varje objekt har en specifik sluttid som samtidigt är rörlig. Om ett bud läggs inom tre (3) minuter innan sluttiden förlängs auktionen med tre (3) minuter. Det medför att du som budgivare får möjlighet att följa budgivningen och större chans att kamma hem objektet. När auktionen uppgår till ditt högsta budet skickas ett mail till dig. 

Vinnande bud

  • Om du har det vinnande budet och reservationspriset är uppnått när auktionen avslutas får du en faktura (innan slutet av dagen) till din angivna adress. På ditt PS konto kan du få en överblick över tidigare och pågående auktioner.  
  • Har du det vinnande budet men reservationspriset inte är uppnått får du ett mail som beskriver den förhandlingsprocess som inleds.

Var medveten om att alla objekt har en serviceavgift som debiteras vid köp. Servicesavgiften baseras på objektets marknadsvärde och visas alltid exkl. moms.

 

Du kan alltid klicka på "LÄGG-BUD"-knappen för att se total kostnad inkl. moms, frakt och serviceavgift, innan du bekräftar budet.

Tillbaka Gå vidare