Nyheter

2023-04-03

Auktioner som verkligen alla vinner på

Auktioner som verkligen alla vinner på
Ofta helt unika produkter till låga priser och dessutom med ett underhållande spänningsmoment när man väl budar…
Att handla av PS Auction är en lösning med idel vinnare. Som den egna ekonomin och klimatet som helhet.
– När man handlar av PS Auction gör man en god gärning för sin egen plånbok, och man gör samtidigt en god gärning för miljön eftersom man återbrukar en vara, säger Lena Brodin.

Det gäller att vara på tå, för när PS Auction auktionerar ut en vara har man i regel en vecka på sig innan budgivningen stängs. Det gäller också att sondera terrängen av olika produkter noggrant, för med över 2 500 auktioner i veckan finns det verkligen helt unika fynd att göra.

Här passerar elektronik, köksutrustning, bilar, maskiner, verktyg, hushållsinventarier och padelbanor för utomshusbruk – för att bara nämna några väldigt få exempel. Ja, här finns egentligen allt – och alltid med ett utgångspris som är betydligt lägre än nypriset.

– Allt du ens kan tänka dig passerar här. Vi har till exempel sålt helikoptrar och hemmagjorda ubåtar… Men vi väljer också bort vissa varor som kan ha ett etiskt bagage, det vill vi undvika, säger Lena Brodin.Vad kan du fynda hos PS Auction just nu?
Sök bland 1 000-tals objekt direkt här

Hon är miljö och kvalitetsansvarig och har arbetat på PS Auction i nästan 10 år och har alltså väldigt bra koll på vilka helt unika möjligheter som ofta erbjuds köparna. Vanligtvis är det begagnade produkter som kommer från ett konkursbo som är till salu.

Alla köpare gör en insats för miljön
Ibland är det i stället nästan helt nya produkter som kommer från ett företag som till exempel avyttrar ett överskott från sitt lager. Gemensamt för alla objekt som auktioneras ut är dock att köparen alltid gör en insats för miljön genom att handla av PS Auction.

– Vi har befunnit oss i återbruksbranschen ända sedan 1958. Hela vår affärsmodell bygger på hållbarhet och handlar om en cirkulär ekonomi, det vill säga att man återanvänder och återvinner så mycket man bara kan. Vi vill skapa auktioner som alla vinner på. Som köpare kan du buda hem något för ett väldigt vettigt pris samtidigt som produkten får ett förlängt liv. Det är en väldigt fin ekvation, säger Lena Brodin.

Missa aldrig en bra auktion! Följ PS Auction på:
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn

PS Auction har också tagit sin hållbarhetsambition och sitt miljötänk till en ny nivå. Vid alla produkter som säljs anges till exempel hur stort CO2-avtryck som sparas genom att handla där i stället för att handla nytt.

Mindre koldioxidutsläpp
Köparen av en 65-tums smart-TV från Toshiba som nyligen gick under klubban besparade oss till exempel 234 kilo koldioxid i jämförelse med om denne köpt en ny, medan motsvarande siffra för en diamantborrmaskin från Milwaukee var 1920 kilo. I andra änden av skalan innebar köpet av en lätt begagnad Volvo V60, årsmodell 2021, en besparing av CO2-avtryck på hela 19 271 kilogram.

PS Auction skickar dessutom iväg alla sålda produkter med grön frakt, vilket innebär att de alltid använder sig av klimatneutrala transporter, och 2018 blev man också ISO-certifierade av A3CERT, ett av Sveriges ledande certifieringsorgan, för sitt kvalitets- och miljöarbete.

– Vi har miljömål som vi strävar efter för att hela tiden bli bättre och vi har tydliga rutiner som vi följer. Vi arbetar på att hela tjänstebilsparken ska vara miljöklassad och vi mäter också all körning eftersom vi strävar efter att köra allt mindre bil. Det är viktigt att man inte gör något bra på ena hållet och samtidigt tappar någon annan del. PS Auction ska vara miljömedvetna över hela linjen och aktivt arbeta med det varje dag, säger Lena Brodin.

Här kan du se de hetaste auktionerna just nu!

Klockor, kaffemaskiner, systemkameror, hela restaurangkök, tv-apparater, mobiler och datorer... Hos PS Auction hålls dagligen auktioner med något för alla smaker.

Finns bara fördelar
Återbrukade varor, stora koldioxidbesparingar och klimatneutrala transporter. Många miljöbäckar små…

Hon fortsätter:
– Det finns bara fördelar med att handla av PS Auction. Man återbrukar en produkt som kanske annars hade gått till spillo och man gör det till ett pris som är bra. Det finns verkligen riktigt stora fynd att göra för den som är uppdaterad och håller koll på vad som erbjuds, men det gäller också att vara med. Varje tillfälle är unikt och det är inte säkert att en möjlighet kommer tillbaka.

Så man gör inte bara en insats för sin egen plånbok och för miljön genom att handla av PS Auction – man har samtidigt roligt också?
– Det har man! Så det finns egentligen bara uppsidor med oss. Som du säger, dels priserna och miljöaspekten, men också spännings- och tävlingsmomentet. Det finns en stor spänning i en auktion som gör det intressant för alla köpare.

• 1 000-tals spännande objekt
• En vinst för både plånbok och miljö
Här ser du vad PS Auctions erbjuder idag!