Auktionen avslutas

Tisdag, 2024-05-28 13:08

Auktionen avslutad

Lägg till i kalender
Lägg till i Google Kalender Lägg till i Apple Kalender Lägg till i Outlook

Du kan här lägga in en påminnelse i din kalender innan auktionen avslutas

Har du något du vill sälja
 

Hos oss är det
 

Snabbt - Enkelt - Smidigt

SÄLJ MED PS

Mercedes-Benz 230 SL Pagoda - 1967

  • 1204213
  • 93157 Skellefteå
  • Sverige

En hållbar handling

Klimatavtrycket för ett motsvarande nyproducerat objekt är ca 56184kg CO2 . Som jämförelse släpper hushållen i Sverige ut ungefär 7000kg per person årligen. Klicka här för att läsa mer

Info Frakt Visning Utlämning Auktionstyp
Fabrikat MERCEDES BENZ 230 SL
Modell 230 SL
Registreringsnummer PAS658
Chassinummer/VIN 11304210007592
Årsmodell 1967
Tillverkningsår 1967
Mätarställning (km) 72394
Motoreffekt 161 hk
Växellåda Manuell
Drivmedel Bensin
Totalvikt (kg) 1710
Tjänstevikt (kg) 1460
Max lastvikt (kg) 250
Max släpvagnsvikt, B-körkort (kg) 1200
Servicehistorik Totalrenoverad (Inga papper)
Besiktad (datum) 180920
Besiktas senast Slutbesiktad
Årsskatt 0 kr
Skick på däck Bra

Mercedes Benz 230 SL från 1967. Pagoda.

Denna bil har hel/totalrenoverats av en Mercedes entusiast som nu gått ur tiden. Han har renoverat bilar åt Helge Karinen Sparreholms slott/museum som nu drivs av familjen efter Helges bortgång.

Renoveringen har gjorts under många år efter köpet 1996 som ägare nr 2 i Sverige. Bilen ägdes först av en "granne" som köpte den och ställde bilen i ett garage. Han besiktade aldrig bilen. Bilen renoverades och besiktades första gången 2016 med 7230 mil på mätaren. Bilen har nu gått 7239 mil. Körd 9 mil efter renovering/besiktning.

När bilen besiktats 18-09-20 så kördes sen till en uppställningsplats 18-09-30 och står nu fortfarande där. Har körts ut för fotografering sommaren 2022.då dessa bilder togs.

 

Ny inredning, skinnklädsel samt ny cabriolet.

Årsmodell: 1967

Aktuell Mätarställning: 72394

Motortyp: 6 cylindrig motor

Hästkrafter: Ca 150 hk

Karosseri typ: Cabriolet och Hardtop.

 

Bilen står EJ på PS lokal. Finns däremot i närheten av Skellefteå.

 

OBS: Vill köparen ha hjälp med frakt inom Sverige så kan köparen höra av sig efter avslutad auktion så får vi kolla fraktpriser. Vi kollar EJ av fraktpriser under auktionens gång.

 

Ägarbyte/registreringshandlingar har nuvarande ägare. Kommer bilen att säljas på Export så kommer PS att ta över bilen tillfälligt för att underlätta Exporten.

Anmärkningar

Det står Mercedes Benz 230 SC i registreringspapperna. Ägarna jobbar på att få transportstyrelsen att ändra detta till rätt = SL. Hinner inte nuvarande ägare så läggs detta på nya köparen.

Bilens motor behöver justeras i bränsletillförseln. I dagsläget går bilen lite ojämnt samt läcker motorolja när motorn blir varm. Eventuellt någon packning eller slang.

Växelspaken har lossnat från växellådan eller från fästet. Kan vara bakelitpackningen som spökar. Håller man bara i spaken så går det att köra. Detta är något som nya ägaren får jobba med.

Återvinningsburken som tar emot vatten från kylaren är lös.

 

Dolda fel kan förekomma. Endast lättare test är gjord och den största informationen kommer från nuvarande ägare.

 

Viktig info

Buden är bindande och serviceavgiften debiteras på alla objekt. Eventuella avvikelser från likvärdiga begagnade varor beskrivs under sektionen Anmärkningar i beskrivningen på objektet och därmed ansvarar inte PS för avvikelsen.
Objektet är EJ TESTAT av auktionsfirman om inget annat sägs i objektsbeskrivningen. Objektsbeskrivningen är framtagen efter bästa möjliga förmåga men är ej bindande i detalj.
OBS! Eventuell pall och palltillbehör som syns på bilden ingår ej i objektet om detta inte är angett i beskrivningen.

Önskas transporthjälp (endast inom Sverige), skicka ett mail till ansvarig handläggare för auktionen där du anger objektsnummer, leveransadress och ditt användarnamn i god tid före utlämningsdagen. Det går även att höra av sig innan man lägger bud för att få reda vad det skulle kosta.
För frakt- och emballagekostnad klicka här.

Viktig info

Betalning skall vara oss tillhanda innan utlämning kan ske så betala i god tid. Betalningskvittens från bank och fakturauppgifter skall medtagas vid utlämningstillfället. 
Köparen skall själv på utsatt tid ombesörja hämtning, ev. nedmontering / emballering av objektet.

OBS! Eventuell pall och palltillbehör som syns på bilden ingår ej i objektet om detta inte är angett i beskrivningen.

Avyttring

Avyttring innebär att en uppdragsgivare har gods de önskar sälja. Det kan t ex vara ett förråd/lager som behövs tömmas, eller att bolaget har strukturerat om och inte behöver kontorsplatser/utrustning/mm längre. Detta skiljer sig från en konkursförsäljning då det är en frivillig försäljning.