Auktionen avslutas

Torsdag, 2017-07-27 10:00

Auktionen avslutad

Har du några frågor om objektet?

Philip Nilsson

Anders Olofsson 0702234027

Ubåt (Electric one man German submarine)

 • 389986
 • 66630 Bengtsfors
 • Sverige
Info Visning Utlämning

Här är en möjlighet att köpa en "One man electric mini German Submarine" en enmansubåt som är ett unikt samlarobjekt  med historia ifrån ww2

Följande uppgifter är ifrån tidigare ägare i Argentina ,

Ubåten är en prototyp byggd 1938/1939 och som enligt argentinska marinen var en gåva ifrån dom tyska myndigheterna till argentinska marinen 1941 i ett gemensamt projekt, då dom båda länderna hade under denna tidpunkten hade en mycket nära relation till varandra.

Syftet var "Sneak Craft" att ha en torped fäst undertill på miniubåten och smyga sig på fiendefartyg i hamnar etc och torpedera dom

Efter många olika tester så blev den bortställd i många år och blev såld ifrån NAVY SURPLUS WAERHOUSE på tidigt 60 tal till civila marknaden och blev privatägd, ubåten byggdes då om bl.a. Med modernare Instrument och främre dykroder mm målades gul, klassades besiktades och godkändes för Max 100 fot dykljup  (ca 30 meter) , senare påbörjades även att sätta en propeller i fören på ubåten i ett försök att öka farten.

Ubåten har en 24v Siemens elmotor på 2,5hk, 

Dykningen sker genom att man släpper in vatten i dyktanken och vid uppstigning så pumpar man ut vattnet med en elmotor eller den manuella pumpen eller så blåser ut vattnet med tryckuft, om det skulle uppkomma en nödsituation så kan man släppa den ca 600kg tunga blykörlen inifrån förarplatsen precis som en modern ubåt.

Skrovet är i fint och bra skick och utan rost, luckan trimtanken motor mm är troligen original och i bra skick för sin ålder, och under den gula färgen finns den gråblå krigsmarin färgen kvar och kanske med siffror och märkningar .

Nuvarande ägaren som är samlare på fordon och utrustning från 2:a världskriget köpte den för några år sedan i Florida och fraktade den till Sverige och säljer den nu för att ge plats åt andra projekt.

För teknisk info från föregående ägare se bilderna.

Fakta om mått och vikt gjorda i Sverige:

L: ca 450 cm

B: ca 80 cm(skrov) maxbredd: 125 cm

H: ca 145 cm

Trailer oregad ingår, 50 mm dragkula,

Totalvikt inkl kärra ca 1100 kg

 

PS auction har ej testat utrustningen. Det är upp till köparen att skaffa sig vidare nödvändig information om ubåten.

 

För mer info kontakta ägaren på mail: 

pansar.anders@gmail.com

 • Buden är bindande och serviceavgiften debiteras på alla objekt. Objektet säljes i befintligt skick och är endast enklare beskrivet, EJ TESTAT av auktionsfirman om inget annat sägs i objektsbeskrivningen. Objektsbeskrivningen är framtagen efter bästa möjliga förmåga men är ej bindande i detalj.
  OBS! Eventuell pall och palltillbehör som syns på bilden ingår ej i objektet om detta inte är angett i beskrivningen.

66630 Bengtsfors, Sverige

BEFINNER SIG EJ PÅ PS LOKAL

66630 Bengtsfors, Sverige

BEFINNER SIG EJ PÅ PS LOKAL

 • Betalning skall vara oss tillhanda innan utlämning kan ske så betala i god tid (minst 1-2 bankdagar innan utlämning). Betalningskvittens från bank och fakturauppgifter skall medtagas vid utlämningstillfället. 
  Köparen skall själv på utsatt tid ombesörja hämtning, ev. nedmontering / emballering av objektet.

  OBS! Eventuell pall och palltillbehör som syns på bilden ingår ej i objektet om detta inte är angett i beskrivningen.